The Exorcist | Chapter One: And Let My Cry Come Unto Thee

 
Kan man göra en tv-serie på en film som är en klassiker. Kanske en av de få skräckfilmerna som är en fullpoängare. Det är svårt, men jag tycker att The Exorcist tv-serien klarar det bra. Jag kan var orolig, men blev positivt överraskad. Filmen är ingen hoppa-fram-skräck utan mer ett gömt obehag som kryper sig fram stundtals. & tycker ändå att serien gör detta bra. 
 
Fader Ortega driver en liten men lojal socken och har ingen aning om att hans lugna livet är på väg att förändras för alltid. Samtidigt finner en annan präst själv inlåst i en kamp om liv och död med det onda. I familjen Rance händer det oförklarliga ting och mamman i familjen söker hjälp hos Fader Ortega.
 
Den är obehaglig, precis som den ska vara, och den har inte allt för många hoppa-fram-sekvenser. Tycker nämligen inte om sånt. Det är lite för enkelt, ett billigt trick, sätt för att få sin publik rädd. Man kan väl säga att den väckte både min och min sambos nyfikenhet. & hans åsikt brukar jag lita på. Speciellt när det handlar om skräck och när det handlar om en remake på den underbara filmen. Ska bli intressant och se hur den utvecklar sig. 
The Exorcist
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers