Halloween | Found Footage

 
Nästsista inlägget för det här temat. Gillar ni när jag har lite temaveckan får ni gärna säga till! Tänkte ha ett varje månad om det fungerar och om det är kul för er det vill säga. 
 
Found Footage är filmer där stora delar presenteras som videoupptagningar som man har hittat. Helt enkelt så att filmer blir mer trovärdig. När filmen The Blair Witch Project kom ut trodde många människor på att det faktiskt var sant, men i dag med internet är den här effekten svårare att få trovärdig men samtidigt ett väldigt populärt sätt att skapa skräck. 
 

The Taking of Deborah Logan

Istället för att ta en film som ni alla kanske redan har sett så valde jag en mindre film som kom ut 2014 och är enligt mig väldigt obehaglig. Den här filmen är regisserad av Adam Robitel som är en okänd kille utan mycket erfarenhet. Tydligt har han varit statist/miniroll i X-Men som en liten fun fact. 
 
Sammanfattning: An elderly woman battling Alzheimer's disease agrees to let a film crew document her condition, but what they discover is something far more sinister going on. // IMDB.COM
 
Här är det ett filmcrew som kommer hem till Debroah och ska filma henne på grund av hennes sjukdom, Alzheimer. Det som är läskigt med den här filmen är nästan det att Alzheimer är en väldigt obehaglig sjukdom överlag. & när man blandar in det i skräcksammanhang så blir det bara läskigare. The Taking är riktigt bra och har bra effekter och läskig huvudkaraktär. Sevärd! 
Halloween
1 kommentar
Amanda Jona [SPONTAN]

Åh, tack för filmtipset! :)

Svar: Varsågod! Hoppas du gillar filmen :)
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers