Bok | A Clockwork Orange

Titel: A Clockwork Orange
Författare: Anthony Burgess
Serie:
Genre: Horror, Dystopia, Modern Classic
Sidor: 141
Publicerad: 1962
Land: England
Sammanfattning: Told by the central character, Alex, this brilliant, hilarious, and disturbing novel creates an alarming futuristic vision of violence, high technology, and authoritarianism. Anthony Burgess' 1963 classic stands alongside Orwell's 1984 and Huxley's Brave New World as a classic of twentieth century post-industrial alienation, often shocking us into a thoughtful exploration of the meaning of free will and the conflict between good and evil. // GOODREADS.COM
 
Jag är besviken. Det är någonting ni ska veta när ni läser den här recensionen. Jag hade läst både negativa och positiva saker om A Clockwork Orange, så jag vet inte riktigt vad jag gick in på. Men när jag väl hade läst klart boken så slutade med att jag blev besviken.
 
Först och främst är det en fantastisk berättelse – fylld med våld och hemsaka saker, men fantastisk i alla fall. Problemet är nog att jag har sett filmen innan – och älskat den! Det brukar inte vara ett beskymmer för mig då jag oftast uppskattar boken mer, oavsett vilken jag ser/läser först. Men i detta fallet var filmen så mycket bättre. Stanley Kubrick var ett geni. 
 
Tror mitt första problem med boken var att jag helt enkelt inte orkade. Det är så mycket slang och ord som är en bladning av engelska och ryska. Jag menar att varje gång läsa ett ord man inte fattar och behöva gå längst bak i boken för att hitta en ordlista och sen göra om processen ett antal gånger. Nej, jag orkade helt enkelt. Så jag kanske borde läsa om den. Men just nu har jag inte någon lust alls faktiskt. 
 
★★☆☆☆
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers