Veckans tema | Hämnd

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa. Gå gärna in och kolla in deras inlägg.
 
 
Det finns många tv-serier och filmer där karaktärerna drivs av hämnd, eller där det finns en kort storyline om just hämnd. De två tv-serier jag tar upp nu byggs upp av huvudkaraktärens hämndplan. 
 
Nikita är en sådan tv-serie. Man får följa karaktären Nikita och hennes hämnd mot Division. En slags organisation som tog upp henne från gatan, gjorde så hon inte finns längre och skapade en mördare. Detta gör de med många andra unga människor. Men Nikita har lyckats fly och nu ska hon förstöra de som förstörde henne. 
 
Jag gillar Nikita. Det är en bra tv-serie. Originalfilmen av Luc Besson är också riktigt bra. Men tror ändå att jag gillar den här versionen lite mer. Det är liksom action & kärlek på en och samma gång. Många fina vänskaper också. Stort plus! 
 
 
I Revenge får man följa Emily och hennes hämndplan mot familjen Grayson som satte dit hennes far för terrorism. Hon tar ett nytt namn, bosätter sig där hon & hennes far en gång levde tillsammans och blir vän med familjen. Bara för att ta ner dem. 
 
Tyvärr var det här en tv-serie som jag tyckte om i början. Men totalt tappade längs med vägen. Men det är en hel del hämnd & hon gör det så perfekt (i alla fall många gånger). Kanske ser klart den någon gång i framtiden.
Nikita Revenge
1 kommentar
FrökenTV, bloggen om tv och film

såg första säsongen av Nikita, tyckte att det var bra men såg aldrig vidare sen av okänd anledning. Tror inte jag skulle gilla den lika mycket idag dock, har blivit så dramig av mig de senaste åren.Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers