Veckans tema | Dokumentärer

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaJulia och Sara. Gå gärna in och kolla in deras inlägg.
 
Då jag skrev ganska nyligen om mina topp fem dokumentärer så tänkte jag inte skriva om dem. Därför väljer jag den här veckan att fokusera på en tv-serie som är en dokumentär. Nämligen, Making a Murderer. 
 
 
Making a Muderer är en miniserie från 2015 av Netflix. Den behandlar ett ämne där man får följa en man Steven Avery under en tio års period. Han blev dömd för sexuellt övergrepp och mordförsök år 1985. 18 år senare blev han frisläpp på grund av man fann i nya DNA-bevis att han var oskyldig. Men det slutar inte riktigt där. Utan 2005 blev han ännu en gång misstänkt för ett mord. Två år senare döms han med livstidsfängelse. Avery fortsätter att påpeka att han är oskyldig och att polisen bara vill sätta dit honom igen. Speciellt efter han hade stämt dem för sina 18 år i fängelset. 
 
Det här är en serie som man har så mycket känslor kring. Man blir arg, ledsen och extremt förtvivlad. Det händer saker framför en som man inte kan påverka. Man blir så ledsen över det. Visserligen är jag inte alls säker på att Avery är oskyldig, men hela rättsväsendet är inte ok. Helt idiotiskt. 
 
Vill ni skrika åt tv-skärmen är det här en miniserie för er. Det är verkligen omöjligt att inte få olika raseriutbrott och känslostormar, tro mig!
Making a Murderer
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers