The Danish Girl

Titel: The Danish Girl 
Regissör: Tom Hooper
Medverkande: Eddie RedmayneAlicia VikanderAmber Heard
Genre: Biography, Drama, Romance
Längd: 1 tim 59 min
Premiär: 5 september 2015
Land: Storbritannien
Sammanfattning: A fictitious love story loosely inspired by the lives of Danish artists Lili Elbe and Gerda Wegener. Lili and Gerda's marriage and work evolve as they navigate Lili's groundbreaking journey as a transgender pioneer. IMDB.COM
Tom Hooper har gjort ännu en otroligt vacker film att se på (tidigare även The King's Speech & Les Misérables). Den är verkligen helt fantasiskt cinematography sätt. Det är också ett viktigt samt intressant ämne. Vill säga att det ligger bra i tiden med allt annat runt omkring.. men känns dumt att säga det. Men är väl så, tyvärr. 
 
Eddie Redmaynes karaktär är intressant. På ett sätt vill jag säga att hon var stark. Men på ett annat sätt egoistisk. Tycker nästan att Alicia Vikander gör en sådan otrolig insats och lyfter upp hela filmen till en helt ny nivå. Tycker att hon är otrolig som skådespelerska och ser fram emot att se vad hon kan hitta på i framtiden. Alltid extra kul att se filmer med henne nu. Synd bara att jag har svårt att koppla bort Andra Avenyn-Jossan. Haha! 
 
Varför ska du se den här filmen? För det är en vacker film om ett intressant och viktigt ämne. Det är otroligt fin miljö, bra skådespelare och bara vackert.
 
★★★★☆
The Danish Girl
1 kommentar


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers