Veckans film | Pride and Prejudice and Zombies

Handling: Five sisters in 19th century England must cope with the pressures to marry while protecting themselves from a growing population of zombies.
 
MedverkandeLily JamesSam Riley och Jack Huston
 
Det här är ingen film att se om du vill se kostymdrama. Det är inte heller en film om du vill se romantik. Inte heller om du vill se en blodig zombiefilm. Det är lite som Död Snö 2. Det finns zombies och blod, men inte direkt läskig eller med inslag av skräck. Men vill du däremot se Elizabeth Bennet och Mr Darcy i en helt ny tappning, då har du hittat rätt!
 
Jag har inte läst boken, men har länge funderat på det. Nu kanske jag till och med gör det. Vem vet. Däremot har jag läst originalboken av Austen – som jag älskar. För miss Bennet och Mr Darcy är två av världens finaste par ändå. Det är väl därför jag kan tänka mig att se på den och tycka om den lite mer än vad jag borde?
 
I kostymdraman finns det ofta väldigt starka kvinnor pga de handlar mycket om att gå emot reglerna och normerna under den tiden. Liksom gifta sig med den man älskar snarare än vem som helst. Den här filmen gör det lite mer. De är kvinnor som går runt med vapen. Är tränade och ruskigt bra. Väldigt roligt att se. 
 
Sedan finns det härliga skådespelare som är roliga att se. Bland annat Charles Dance som Mr Bennet (Game of Thrones), Lena Headey som Lady Catherine de Bourgh (Game of Thrones), Matt Smith som Collins (Doctor Who), Jack Huston (Boardwalk Empire) och såklart Sam Riley (Control) och Lily James (Downton Abbey) som Mr Darcy och Elizabeth Bennet. 
 
★★★☆☆
Jane Austen Pride & Prejudice Pride and Prejudice and Zombies
2 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers