Veckans tema | Klassiker #5

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaJulia och Sara. Gå gärna in och kolla in deras inlägg. Den här veckan har vi en temavecka med temat Klassiker. Så varje dag den här veckan kommer jag tipsa om två stycken klassiker, en äldre (innan 50-talet) och en nyare (dvs. efter 50-talet). 
 

It’s a Wonderful Life, 1946

Julfilmernas nummer ett. Filmen handlar om George Bailey, en man med stora drömmar om att se världen men tvingas flera gånger stanna kvar i den sömniga staden Bedford Falls. Men allt går inte som det tänkt sig och i de svåra tiderna får han hjälp från oväntat håll.
 
Den här filmen behandlar det viktigaste om julen. Inte maten. Inte presenterna. Utan kärlek, att hjälpa och helt enkelt att ta hand om varandra. Det är vad julen egentligen handlar om, och hur kan man inte känna av det i den här filmen. Och sen är det också en väldigt, väldigt bra film. 
 
 

The Godfather, 1972

Francis Ford Coppola har skapat ett mästerverk i och med den här filmen. Den handlar om maffiafamiljen Corleone och deras liv i New York under 1940-talet. Det är organiserat brottslighet, det är Marlon Brando, det är riktigt riktigt bra. 
 
Varför ska man se den? För att de ett helt fantastisk framträdande av Marlon Brando, vackert foto, riktigt bra manus och en hel del fantastiska detaljer som man inte kan få nog av. 
 
★★★★☆
It's a Wonderful Life Klassiker The Godfather
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers