The Exorcist | Chapter One: And Let My Cry Come Unto Thee

 
Kan man göra en tv-serie på en film som är en klassiker. Kanske en av de få skräckfilmerna som är en fullpoängare. Det är svårt, men jag tycker att The Exorcist tv-serien klarar det bra. Jag kan var orolig, men blev positivt överraskad. Filmen är ingen hoppa-fram-skräck utan mer ett gömt obehag som kryper sig fram stundtals. & tycker ändå att serien gör detta bra. 
 
Fader Ortega driver en liten men lojal socken och har ingen aning om att hans lugna livet är på väg att förändras för alltid. Samtidigt finner en annan präst själv inlåst i en kamp om liv och död med det onda. I familjen Rance händer det oförklarliga ting och mamman i familjen söker hjälp hos Fader Ortega.
 
Den är obehaglig, precis som den ska vara, och den har inte allt för många hoppa-fram-sekvenser. Tycker nämligen inte om sånt. Det är lite för enkelt, ett billigt trick, sätt för att få sin publik rädd. Man kan väl säga att den väckte både min och min sambos nyfikenhet. & hans åsikt brukar jag lita på. Speciellt när det handlar om skräck och när det handlar om en remake på den underbara filmen. Ska bli intressant och se hur den utvecklar sig. 
The Exorcist
0 kommentarer

Veckans tv | 39 #1

Quantico 2.01 Kudove
Jag funderade först på att inte se säsong två då jag blev lite uttråkad i slutet av första. Men bestämde mig för att se första avsnittet i alla fall – och jag är typ fast. Jag kommer fortsätta med den här. Så himla mycket trust issues alltså. Gillar när de går fram och tillbaka mellan nutid och dåtid. Gillar de nya karaktärerna och de gamla som är kvar. Ska bli roligt att se vad detta leder till. 
 
Bull 1.02 The Woman in 8D
Lite ledsen att jag blir lite besviken över detta avsnittet. Blir lite uttråkad ibland, men samtidigt är det också intressant. De måste verkligen skapa bättre avsnitt för att jag ska bli riktigt intresserad igen. Gillar ändå karaktärerna, men om det är tråkiga case, då blir det svårare. Gillar dock hur mycket information de kan få ut av människor – läskigt! 
 
Scream Queens 2.02 Warts and All
Nope, I'm out. Jag kommer inte se den här serien mer. I alla fall inte just nu eller på ett bra tag. Helt enkelt ingenting för mig. 
 
This is us 1.02 The Big Three
Den här serien är mysig. Tyckte väldigt mycket om telefonscenen när de tre pratade "Först kom... Big Three!" och det. Riktigt mysig familjeserie. Men känner att de alltid försöker göra en tvist på slutet – som inte är en tvist för man lyckas alltid lista ut det innan. Såklart det inte var Jack utan Miguel. Men om det betyder att Jack är död eller om det blev ett dåligt förhållande är fortfarande oklart. 
 
Lethal Weapon 1.02 Surf N Turf
Gillar den här serien. Den har många dumma actionscener, humoristiska inslag, snygga män (eller ja, en i alla fall) men ändå någon form av djup. Älskade att Kristoffer Polaha skulle vara någon form av seriös kostymsnubbe och man bara, herregud nej, för att sedan visa sig vara badass, och man fortfarande bara nej. Han är inte en sådan cool snubbe. 
 
Blindspot 2.03 Hero Fears Imminent Rot
Helt okej avsnitt. Kändes inte som det hände så mycket mer än att Jane fick ett test och se om hon är lojal eller inte mot hennes familj. Svårt läge för henne. Tror verkligen inte att hon kommer gå över till dem så enkelt – men som Roman sa i slutet. Hon måste det annars kommer det bli så mycket skador för de hon älskar, typ Weller. Patterson och Dr. Bord är för söta tillsammans. Men han är the mole, eller?
Blindspot Bull Lethal Weapon Quantico Scream Queens This Is Us
1 kommentar

Veckans tema | Klassiker #5

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaJulia och Sara. Gå gärna in och kolla in deras inlägg. Den här veckan har vi en temavecka med temat Klassiker. Så varje dag den här veckan kommer jag tipsa om två stycken klassiker, en äldre (innan 50-talet) och en nyare (dvs. efter 50-talet). 
 

It’s a Wonderful Life, 1946

Julfilmernas nummer ett. Filmen handlar om George Bailey, en man med stora drömmar om att se världen men tvingas flera gånger stanna kvar i den sömniga staden Bedford Falls. Men allt går inte som det tänkt sig och i de svåra tiderna får han hjälp från oväntat håll.
 
Den här filmen behandlar det viktigaste om julen. Inte maten. Inte presenterna. Utan kärlek, att hjälpa och helt enkelt att ta hand om varandra. Det är vad julen egentligen handlar om, och hur kan man inte känna av det i den här filmen. Och sen är det också en väldigt, väldigt bra film. 
 
 

The Godfather, 1972

Francis Ford Coppola har skapat ett mästerverk i och med den här filmen. Den handlar om maffiafamiljen Corleone och deras liv i New York under 1940-talet. Det är organiserat brottslighet, det är Marlon Brando, det är riktigt riktigt bra. 
 
Varför ska man se den? För att de ett helt fantastisk framträdande av Marlon Brando, vackert foto, riktigt bra manus och en hel del fantastiska detaljer som man inte kan få nog av. 
 
★★★★☆
It's a Wonderful Life Klassiker The Godfather
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers