Veckans tema | Bok vs. Film

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaSara och Lovisa. Gå gärna in och kolla in deras inlägg.
 
Jag älskar ju filmer, men böcker är ju klart bättre. För det är ofta så att mycket försvinner när man gör om en bok till en film. Liksom hur kan man få ner 500 sidor till endast två timmar? Det är omöjligt. Så man kan ju inte direkt klaga på filmskaparna, för det är bara så. 
 
 
Tyckte den här infographic från LoveReading var väldigt bra för att visa hur det ser ut. Här är tolv stycken filmer/böcker och av dessa tolv är det endast en som har fått bättre betyg som film än som bok. Hela listan finns här.
 
Men med det sagt, så finns det fortfarande vissa filmer som är bättre.
  • The Shining, även om Stephen King avskydde Stanley Kubrick film så är det klart bättre.
  • Do Androids Dream Of Electric Sheep?/Blade Runner, inte läst boken själv men litar på min sambo. 
Har ni någon film som är bättre än boken? För de flesta böcker/filmer jag kommer på är helt självklart ett fall där boken är bättre. Är väldigt fascinerad över denna frågeställning. Så kommer göra fler inlägg om det i framtiden. 
3 kommentarer
Felicia

Tycker pretty little liars och the vampire diariers är bättre i serieform är vad deras böcker är. Filmer blir jag nästan alltid besviken på. Ibland kan de vara typ lika bra men bättre finns nog bara någon enstaka :). Min syster tyckte "förr eller senare exploderas jag" var bättre som film men ah, jag älskar John green så den köper jag inte

Svar: Åh ja. PLL och TVD är hemska böcker!
Karin

Lovisa

Kanske inte BÄTTRE men likvärdig i alla fall tänker jag att LOTR triologin är. Jag blev definitivt inte besviken på filmen efter jag läst boken i alla fall! Tycker nästan att de är likvärdiga faktiskt för att filmerna är ju one of a kind.

Svar: Den är svår! För jag älskar verkligen filmerna och böckerna. De är typ likvärdiga som du säger. :)
Karin

[Anna]

Det är väll någon tv serie, svenska deckar serier som går på tv där vissa delar är bättre än boken, tror jag. Men boken är nästan alltid bättre än filmen och det är nog därför jag har fått svårare och svårare att se filmerna när jag läst boken, blir så besviken gång på gång.

Svar: Ja, många tv-serier är ju värdelösa i bokform.. haha!
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers