Topp 5: Regissörer

Det finns väldigt många bra regissörer därute. Här kommer mina topp 5. Det har varit väldigt svårt! Kan ju också säga att det finns många som inte kommit med på listan pga jag har en regel att jag måste ha sett minst tre stycken av deras filmer för att de ens får vara med vilket gör det svårt för vissa. 
 
 
1. Quentin Tarantino
Tarantino har varit min favorit så länge jag kan minnas. Har alltid tyckt om hans filmer och blir sällan besviken på dem. Han gör helt enkelt väldigt bra filmer. Måste dock säga att hans nittiotals-filmer är bäst men som sagt alltid kul att se vad han tänker göra härnäst. 
 
 
 
2. Stanley Kubrick
Ska man beskriva Kubrick med ett ord så är det: geni. För det är precis det han är. Synd att han dog 1999 annars hade vi säkert sett en hel del mästerverk från hans sida. Alla filmer är ett stort nöje att se, både utifrån manus till visuellt. 
 
 
 
3. Martin Scorsese
Så fort man vet att Scorsese ligger bakom någonting så vet man att det är kvalité. Det är ofta våldsamt, men ack så bra filmer han gör. Skulle välja ut fyra filmer som ett urval och stod länge och valde för det är så svårt. Han gör så många bra som är absolut värda att se. 
 
 
 
4. Alfred Hitchcock
Ännu ett geni när det kommer till film. Men det är ju också anledningen till att han är med på den här listan. Han är mest känd för sina späninngs/thriller-filmer och konstigt nog inte allt för populär under sin tid, utan fick mycket av sitt erkännande efter. 
 
Ett urval av filmer: The Birds, Psycho, Rope & Strangers on a Train
 
 
5. Wes Anderson
På den här listan är nog Wes Anderson den mest färgglada regissören som gör mest komedier och som sagt mer lättsamma i jämförelse med de andra herrarna på listan. Jag är som ni kanske vet lite skeptisk till komedier men Wes Anderson gör det på ett sådant bra och intressant sätt. 
 
 

Honorable mention: Sofia Coppola, Peter Jackson, David Fincher, Francis Ford Coppola, Joel Coen, Ethan Coen, Lukas Moodysson, Lars von Trier, James Cameron, Ridley Scott, Tim Burton, David Lynch, Woody Allen och Luc Besson
Jag ber förresten om ursäkt för bristen av kvinnor. Ska verkligen bättra mig och se mer filmer av kvinnliga regissörer. Kanske ett mål till nästa år?
Alfred Hitchcock Martin Scorsese Quentin Tarantino Stanley Kubrick Wes Anderson
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers