Topp 5: Nya serier

Vid första anblick på höstens nya serier kändes det ganska svalt. Funderade först om jag ens kunde få ihop fem stycken riktigt bra serier. Men det slutade med att jag fick ta bort några jag hade velat ha med istället. Det har helt enkelt varit en ganska bra höst för de nya serierna. Men här kommer mina favoriter! Extra roligt är att vissa har jag inte ens nämnt för er att jag har börjat se på.
 
 
1. The Young Pope
 
«The beginning of the pontificate of Lenny Belardo, alias Pius XIII, is the first American Pope in history.»
 
Det var med ganska blandade känslor som jag satte på första avsnittet av The Young Pope. Hade fått tillgång till den tidigare men det blev aldrig så att jag såg den. Men sen fick jag ett väldigt fint vykort av CMore (tack!) som gjorde mig nyfiken. Jag satte på första avsnittet och blev kär efter två sekunder. Istället för att följa med i maktens korridorer i Vita Huset (som vi så ofta gör) så är detta i Vatikanstaten. Det är helt fantastiskt att få följa med bakom och se hur katolismen fungerar och hur den är ibland motsägande. Jude Law är riktigt bra och älskar hans karaktär. Det är verkligen en hatkärlek. Inte bestämt mig än vart jag har honom, men just nu är han bara väldigt skön. 
 
 
2. Lethal Weapon
 
«TV show based on the popular 'Lethal Weapon' films in which a slightly unhinged cop is partnered with a veteran detective trying to maintain a low stress level in his life.»
 
Känns som jag är den enda som tycker om den här serien. Tror många tycker illa om den på grund av att den inte är som originalfilmerna, och såklart den inte är. Det är inte en jätteoriginell idé att ha en stabil och en icke-stabil polis som arbetar tillsammans. Saken med den här att att den är lättsam. Den är skön att titta på. Det är inte för mycket djupa dramatiska scener med stora vändningar så ens hjärta och hjärna knappt hänger med. Utan den är rolig, färgstark och som sagt skön att titta på. Sedan har den såklart djupare scener som varit väldigt sorgliga. 
 
 
3. Designated Survivor
 
«A low-level Cabinet member becomes President of the United States after a catastrophic attack kills everyone above him in the Presidential line of succession.»
 
Riktigt bra serie med bra kvalité och bra skådespelare. Det är egentligen det jag behöver säga om Designated Survivor. Den har många bra komponenter som gör sig bra. Tänk dig lite House of Cards känslan, och det är såklart ett bra betyg. Så om du inte vill se makt i Vatikanen, så kanske detta passar bättre. Jag blev ganska fort fast och det behöves inte mycket.
 
 
3. The Exorcist
 
«When the Rance family are plagued by a demonic presence, two priests must come together, in the hopes of defeating the evil force.»
 
Hade inte jättestora förväntningar på den här serien. Jag menar, kan man göra en serie på en av de bästa filmerna som gjorts? Tveksamt. Speciellt när filmen handlar inte jättemycket om djävulen och exorcism utan snarare en präst och hur han börjar tvivla på sin tro. Men The Exorcist gör det här bra. Den har scener som är väldigt obehagliga, den har den ständiga jobbiga känslan över sig. Precis så man vill ha det. Plus det är kul att äntligen få se en skräckis i tv-format. 
 
 
5. Notorious
 
«A charismatic defense attorney and a powerhouse television producer work together to control the media following a high-profile incident
 
Här har vi drama deluxe. Visste att jag skulle gilla konceptet med producera nyheter + juridik, och såklart jag gillade det. Två av de bästa världarna så att säga. Det här är också en serie som växer för varje avsnitt. Fallen blir intressantare, the main case blir också det. Plus karaktärerna blir bättre och bättre ju mer man får ta en del av deras liv. Riktigt roligt!
 

Honorable mention: This Is Us, Timeless, Frequency och Quarry
 
Designated Survivor Lethal Weapon Notorious The Exorcist The Young Pope
2 kommentarer
Emelie Karlsson

Älskar Lethal Weapon! Men mina fem favorit är nog Designated Survivor, Pitch, Frequency, No Tomorrow och Notorious! Älskar Good Girls Revolt som släpptes hela säsongen för ett tag sedan också!

Svar: Inte hört så mycket om Good Girls Revolt faktiskt. Får kolla in lite mer om den då! :)
Karin

film&serier bloggen

Jag tycker också om Lethal weapon, jag vet inte varför men jag gillar verkligen huvudpersonernas relation tsm! :)

Svar: Ja, gillar de också tillsammans! :)
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers