Topp 10: Doctor Who avsnitt

Som jag pratade om igår så kommer mina favoritavsnitt av Doctor Who. Hoppas ni tittar på serien eller blir mer nyfikna på den efter detta. Var väldigt svårt att välja ut mina favoriter men till slut blev det så här. Gör listan i omvänd ordning så det blir mer spännande.
 
 
10. The Angels Take Manhattan
Först och främst är änglarna med som man absolut älskar. De har väldigt bra avsnitt när de är med. Men detta är också ett väldigt känslosamt avsnitt med Rory & Amy. Mitt favoritavsnitt med dessa två. 
 
Säsong: 7 Avsnitt: 5 Doctor: Matt Smith Companions: Amy, Rory & River Song
 
 
9. Dalek
Första gången man får en kontakt med Dalek, ärkefienden med the doctor och samma som änglarna har de alltid bra avsnit. Här får man också se hur Rose är och hur god hon är, och på vilket sätt det smittar av sig på doktorn. 
 
Säsong: 1 Avsnitt: 6 Doctor: Christopher Eccleston Companions: Rose
 
 
8. Silence in the Libary/The Forest at the Dead
Bra avsnitt med själva temat. Men också ett toppen avsnitt med Donna som alltid är hur cool som helst. Det är även här man får träffa River Song för första gången och det skapar såklart lite spänning i tillvaron. 
 
Säsong: 4 Avsnitt: 8 & 9 Doctor: David Tennant Companions: Donna & River Song
 
 
7. The Impossible Planet/The Satan Pit
Vet egentligen inte varför jag tycker om dessa två avsnitt så mycket. Men de är väldigt underhållanden, & på sitt sätt känslosamma. Plus att det är massa fina scener tillsammans med doktorn & Rose. 
 
Säsong: 2 Avsnitt: 8 & 9 Doctor: David Tennant Companions: Rose
 
 
6. The Empty Child/The Doctor Dances
Kanske det läskigaste avsnittet någonsin? Alltså de där barnen med gasmask är obehagliga. Det är detta avsnitt som jag minns mest från att jag såg när jag var liten, så det har verkligen satt sina spår. Man får även träffa Jack! 
 
Säsong: 1 Avsnitt: 9 & 10 Doctor: Christopher Eccleston Companions: Rose & Jack
 
 
5. Bad Wolf/The Parting of the Ways
Konstiga tv-program, krig med Dalek och den första regeneration. Kan det bli bättre? Det är svårt när man har allt detta. Men såklart det går då den är på plats 5. Men klart klockrena två avsnitt. 
 
Säsong: 1 Avsnitt: 12 & 13 Doctor: Christopher Eccleston Companions: Rose & Jack
 
 
4. The Girl in the Fireplace
Älskar verkligen detta avsnitt! Tiden de kommer till, läskliga klockmänniskor och underbara repliker. Här får man också se hur den "nya" doktorn är – lite mindre seriös och lite mer rolig. Vågar jag till och med säga sexig?
 
Säsong: 2 Avsnitt: 4 Doctor: David Tennant Companions: Rose & Mickey
 
 
3. Army of Ghost/Doomsday
Hämta näsdukarna för här är det en gråtfest utan dess like. Jag klarar inte av detta avsnitt för jag helt enkelt gråter för mycket. Men är inte känslosamma avsnitt de bästa?
 
Säsong: 2 Avsnitt: 12 & 13 Doctor: David Tennant Companions: Rose
 
 
2. Blink
Som jag skrev på plats nummer 10 så har änglarna väldigt bra avsnitt & här är deras första och absolut bästa. Tror detta är mitt enda favoritavsnitt som kommer från säsong tre tillsammans med Martha, men ibland måste man lägga ner yxan för ett sånt här bra avsnitt. Se det! Men blinka för guds skull inte. 
 
Säsong: 3 Avsnitt: 10 Doctor: David Tennant Companions: Martha 
 
 
1. The Stolen Earth/Journey's End
Slutet på en era och det är både ledsamt och väldigt bra. Här är alla tillsammans Rose, Mickey, Jackie, Jack, Martha, Donna och Sarah. Så kul att se de tillsammans, för hur ofta får man chansen till det? Nästan aldrig. 
 
Säsong: 4 Avsnitt: 12 & 13 Doctor: David Tennant Companions: Rose, Martha, Donna & Jack
 
 
Vill ni att jag ska lista mina favoritavsnitt från andra serier? Säg till! 
Doctor Who
2 kommentarer
Lena

Alltså fy barnen är masker är riktigt läskiga. Hör fortfarande, are you our mommy

Svar: hahaha, jag med!
Karin

Lovisa

Vilka Doctor Who-feels!! Minns all de här avsnitten, barnen och Blink var ju bara så arrrrgh creepy. Det tyckte jag som stor med! Har världens hatkärlek till Daleks...kommer ihåg att jag tittade med huvudvärk någon gång och deras EXTERMINATE högg som knivar. Det tog aldrig slut..haha. Rose/Ten...hjälp alltså. Blir fortfarande emotional.

Svar: Haha, ja Daleks är lite jobbiga ibland, men svårt att hata dem liksom. Rose&Ten är helt fantastiska, men väcker alldeles för många känslor.
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers