Halloween | Slasher

 
Den här veckan ska vi i vårt veckans tema-grupp ha temat Halloween. Men eftersom det är ett sådan kul tema tänkte jag fuska lite och leka lite med temat under hela den här veckan. En skräckfilmsgenrer varje dag & såklart tips på en film inom den genrern. 
 
Jag har själv inte kollat mycket på skräck i mina dar. Utan mer eller mindre avskytt skräck i tron att jag skulle bli väldigt rädd. Men min sambo är ett stort fan av just skräck så under de senaste tre åren har jag väl sett i kapp de åren utan det. 
 
Slasher är då en subgenrer till skräck där det handlar om seriemördare och deras offer, kort sagt. Finns såklart väldigt många bra filmer inom denna genrer. Men den jag tänkte tipsa om är...
 

Halloween

En riktigt klassiker från 1978 av John Carpenter med bland annat Jamie Lee Curtis i huvudrollen. Om man är sugen på att se en bra skräckfilm är det denna man borde se. & detta var nog en av de första filmerna jag såg. 
 
Sammanfattning: On Halloween night of 1963, six-year-old Michael Myers stabbed his sister to death. After sitting in a mental hospital for 15 years, Myers escapes and returns to Haddonfield to kill.. // IMDB.COM
 
Halloween har nästan allt en film kan ha. Det finns många som anser att slasherfilmer är inte läskiga. Men den här filmen är verkligen det. Sen är stämningsbyggande och sätter en ton för alla andra efterkommande slashers. Alla de klyscherna man tänker på – det är här det kommer ifrån. Det är helt enkelt en kultfilm inom genren skräck. Det är också första filmen som Jamie Lee Curtis gör och det finns en anledning till varför hon är the scream queen (och nu talar jag inte om tv-serien med samma namn, som hon också är med i). Se den!
Halloween
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers