Halloween | Possession

 
Dag fyra och vi fortsätter med temat skräckfilmer och dagens subgenrer är...
 
Possession är filmer där någon av karaktärerna är besatt av en demon/djävulen. Som ni kanske läste i mitt inlägg i tisdags har jag väldigt mycket problem med just detta... men ändå ser jag många filmer ibland. Känns lite löjligt att tipsa om den här filmen, men eftersom det är en av de bästa filmerna, & då talar jag inte enbart inom skräck utan film genrerellt. 
 

The Exorcist

Klassikernas klassiker av William Friedkin som tyvärr endast har gjort en bra film & det är denna. Tråkigt nog för den här är verkligen så bra! I huvudrollerna ser vi  Ellen BurstynMax von Sydow, Jason Miller och Linda Blair. 
 
Sammanfattning: When a teenage girl is possessed by a mysterious entity, her mother seeks the help of two priests to save her daughter. // IMDB.COM
 
Detta är helt klart ett mästerverk! Det finns knappt en sekund när den inte är obehaglig. Även om jag totalhyllar den just nu så har jag inte alltid gjort det. Första gången jag såg The Exorcist var jag ganska ung och tyckte det var så obehaglig att jag vägrade se mer skräck... fram till 2013 då. Varför är den här bra? Om jag ens behöver tala om det för er så har ni inte sett den & då ska ni sluta läsa detta och börja se den. Direkt!
Halloween
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers