Halloween | Body Horror

 
Äntligen fredag! & det firar vi med ännu ett inlägg om Halloween och kanske min minst favorit inom subgenrer. 
 
Body Horror är filmer där huvudsaken är en grafisk destruktion eller degenering av kroppen, såsom sjukdom, stympning och mutation. Kan även handla om onaturliga rörelser eller på annat sätt skapa ett monster av kroppen. 
 

The Fly

Den här veckan har jag talat om hur mycket jag avskyr demoner och sånt... men body horror. Fyfan! Här är min gräns. Men bara för det kanske inte tilltalar mig så måste jag ändå ta upp det. Någon av er är kanske som min sambo, & på något vis tycker detta är bra och kanske till och med mysigt?
 
Sammanfattning: A brilliant but eccentric scientist begins to transform into a giant man/fly hybrid after one of his experiments goes horribly wrong. // IMDB.COM
 
Jag funderade ett tag på vilken film jag skulle ta. Men kom på att David Cronenberg är mannen, legenden, myten bakom en bra body horror film. Så det fick bli The Fly. En film jag ogillar just på grund av hur äcklig den är. Skrev tidigare i år en text om den på Popmani som handlar om hur äckligt den här. Om ni är intresserade av att läsa mer om den kan ni göra det här
Halloween
1 kommentar
Emelie Karlsson

Kul att lära sig om alla genrer!!!

Svar: Vad kul att du uppskattar det!
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers