Bok | Pulp

Titel: Pulp
Författare: Charles Bukowski
Serie:
Genre: Fiction, Classics
Sidor: 186
Publicerad: 1994
Land: USA
Sammanfattning: Opening with the exotic Lady Death entering the gumshoe-writer's seedy office in pursuit of a writer named Celine, this novel demonstrates Bukowski's own brand of humour and realism, opening up a landscape of seamy Los Angeles. // GOODREADS.COM
 
Det här är den andra boken av Charles Bukowski som jag har läst. Den första är Women, och den recensionen hittar ni här. Bukowski börjar mer och mer bli en favorit hos mig. Det är någonting med hans sätt att skriva som fångar in mig. 
 
Pulp är Bukowskis sista roman innan han dog samma år som den publicerades, 1994. Därför är det kanske inte den bästa boken att börja med, och jag borde verkligen läsa hans andra böcker också. För om jag har förstått det rätt kan den här boken vara lite av en sammanfattning av hans egna liv och de liv han har skrivit ihop i sina böcker. Jag förstod inte alla referenser, men när jag har läst mer av honom kommer jag absolut att läsa om den här. 
 
Det som är annorlunda med den här boken i jämförelse med Women (och hans andra) är att detta är fiktion. De andra har en tendens att handla lite om hals alterego, men detta är rätt och slätt fiktion. Med det sagt, så är Nick Belane väldigt lik Henry Chinaski på många olika sätt. 
 
Som jag nämnt så är det Bukowskis skrivsätt som jag verkligen älskar. Hur rått och ärligt det är. Det är inte där för att skriva så vackert, men tack vare det så blir det så poetiskt. Jag ska verkligen läsa mer av hans verk. Gärna så fort som möjligt. 
 
★★★★☆
Charles Bukowski Pulp
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers