Bok | Min mormor hälsar och säger förlåt

Titel: Min mormor hälsar och säger förlåt
Författare: Fredrik Backman
Serie:
Genre: Fiction, Humor, Fantasy
Sidor: 447
Publicerad: 2013
Land: Sverige
Sammanfattning: Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen. Stå-naken-på-balkongen-och-skjuta-med-paintballgevär-på-män-som-vill-prata-om-Jesus-galen. Men hon är också Elsas bästa, och enda, vän.

Så när Elsa strax innan mormor dör får en serie brev, där mormor ber människor hon gjort illa om ursäkt, blir det början på det största äventyret. Det leder till en trappuppgång fylld av fyllon, monster, kamphundar och helt vanliga kärringar, men också sanningen om en mormor olik alla andra// GOODREADS.COM
 
Fredrik Backman är en författare som jag verkligen älskar. Jag förälskade mig i honom under hans krönikor i Metro som jag läste varje måndagmorgon när jag började vid sju. Sedan blev jag riktigt kär under mötet med En man som heter Ove. Den här boken gjorde mig inte besviken. Kärleken fortsätter att flöda. 
 
Det är någonting som är så klockrent med Backman. Det är svårt att sätta fingret på det. Allt jag vet är att han är riktigt, riktigt bra. Det är verkligen ett sant nöje att få läsa hans berättelser. Min mormor hälsar och säger förlåt är en känslostorm. Ibland vill man gråta. Ibland vill man skratta. Det är härligt med sådana böcker. Som får en att känna alla känslor. 
 
Jag tror att det jag gillar mest med den här boken (och allt annat av Backman) är hans beskrivningar av människor. Man vet exakt vad för typ av människor han talar om. Till exempel det är en man som berättar en rolig historia som ingen skrattar åt, då berättar han det en gång till fast högre, som om det vore att de inte hörde första gången. Så himla enkla, men ändå magiska beskrivningar. 
 
Just den här boken är vacker på så många sätt. Om hur kärlek kan vara komplicerat. Om att vara annorlunda är helt okej. Om att komma över sorg. Om att få vara arg. Om att få ha en plats där man kan fly till. Om att fantasi kan ibland vara det bästa som finns, och det viktigaste som finns för både barn och vuxna. 
 
★★★★☆
1 kommentar
Saras Serieblogg

Den här boken äger jag men har inte hunnit läsa den än! När jag kommer tillbaka till Sverige får jag göra det - enligt din recension verkar den lovande!

Svar: Det får du absolut göra! :)
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers