Veckans tema | Dokumentärer

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaJulia och Sara. Gå gärna in och kolla in deras inlägg.
 
Då jag skrev ganska nyligen om mina topp fem dokumentärer så tänkte jag inte skriva om dem. Därför väljer jag den här veckan att fokusera på en tv-serie som är en dokumentär. Nämligen, Making a Murderer. 
 
 
Making a Muderer är en miniserie från 2015 av Netflix. Den behandlar ett ämne där man får följa en man Steven Avery under en tio års period. Han blev dömd för sexuellt övergrepp och mordförsök år 1985. 18 år senare blev han frisläpp på grund av man fann i nya DNA-bevis att han var oskyldig. Men det slutar inte riktigt där. Utan 2005 blev han ännu en gång misstänkt för ett mord. Två år senare döms han med livstidsfängelse. Avery fortsätter att påpeka att han är oskyldig och att polisen bara vill sätta dit honom igen. Speciellt efter han hade stämt dem för sina 18 år i fängelset. 
 
Det här är en serie som man har så mycket känslor kring. Man blir arg, ledsen och extremt förtvivlad. Det händer saker framför en som man inte kan påverka. Man blir så ledsen över det. Visserligen är jag inte alls säker på att Avery är oskyldig, men hela rättsväsendet är inte ok. Helt idiotiskt. 
 
Vill ni skrika åt tv-skärmen är det här en miniserie för er. Det är verkligen omöjligt att inte få olika raseriutbrott och känslostormar, tro mig!
Making a Murderer
0 kommentarer

Torsdag | Lugn vecka men vart tog sommaren vägen?

Det har varit en väldigt lugn vecka, och kommer så vara resten. Det är skönt att ha en sådan vecka ibland. Jag har jobbat, pluggat och bara tagit det lugnt hemma. Har även valt att kolla om The Vampire Diaries för att vara mer förberedd inför nästkommande säsong. Tänkte ta det lite sakta, men gick fortare än planerat. 
 
Helgen blir också den lugn. Visserligen är det en stor fest här, som vanligtvis brukar vara väldigt rolig och väldigt solig. Men nu har ju sommaren försvunnit igen. Och jag ska iväg på konfirmation. Så kan det gå. 
 
Min frukost imorse – havregrynsgröt med mjölk, jordnötssmör, hallon och blåbär. 
1 kommentar

Veckans tema | Kvinnliga karaktärer

Det är ett samarbete tillsammans med: ElsaEmelieFeliciaJulia och Sara. Gå gärna in och kolla in deras inlägg.
 
Det finns så många bra kvinnliga karaktärer i tv-serier. För ett tag sen gjorde jag en lista på fem stycken girlcrushes och skulle ju vara väldigt tråkigt att upprepa hela den listan. Ni hittar den här. Så istället så tänker jag välja ut fem andra kvinnliga karaktärer som jag älskar förutom de. Så om ni undrar vart någon karaktär är så kan hon finnas i den andra listan. 
 
CAROLINE FORBES | The Vampire Diaries | Det finns så mycket som är bra med Caroline. Hon är verkligen en god karaktär. Visst hon har dåliga sidor - hej, kontrollfreak. Fast är egentligen inte kontrollfreaks rätt härliga? Caroline blev så mycket bättre i andra säsongen och kommer alltid vara den mest sympatiska och bästa karaktären i serien (i alla fall av de kvinnliga karaktärerna). Plus hon och Klaus, mums!
 
LYDIA MARTIN | Teen Wolf | Hon börjar som en ganska irriterande brud. Ni vet populär och tror sig veta allt om livet och alla andra. Men sen blir hon helt fantastisk och lätt min favorit genom hela serien. Lydia är verkligen en helt otrolig tjej som är smart och stark. 
 
DANA SCULLY | The X-Files | Dana är en perfekt karaktär. Hon är smart, stark och bara otroligt bra. Hon är verkligen en karaktär man skulle vilja vara i verkliga livet. Finns få karaktärer som är så kompletta som hon faktiskt är. Och glad att hennes liv inte hänger på en kille - förutom Mulder kanske. Men ja... 
 
AUDREY HORNE | Twin Peaks | Gud vad jag hatade Audrey i de första avsnitten av Twin Peaks. Men hon blev ganska snabbt min favorit. Jag kan inte sätta fingret på vad som gör henne så bra. Men hon är rolig, busig, jobbig, snygg, smart. En salig blandning av godsaker. 
 
NIKITA | Nikita | Här har vi en till stark kvinnlig karaktär. Då menar jag både fysiskt och psykiskt. Nikita är en härlig karaktär som är ganska stel (jämfört med alla andra i den här listan), men så otroligt kompetent person. Hon verkligen vet vad hon vill och går sin egen väg. Härligt att se!
 
Nikita Teen Wolf The Vampire Diaries The X-Files Twin Peaks
1 kommentar


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers