Lolita

Titel: Lolita
Författare: Vladimir Nabokov
Serie: -
Genre: Roman, klassiker
Sidor: 361
Publicerad: 1955
Förlag: Penguin Books
Land: Ryssland/USA
 
Humbert Humbert är en medelålders professor. Han gillar små flickor, så kallade nympheter. Och ingen mer än Lolita, som han gör allt för att ha och äga. Är han kär eller galen? En plågad själ eller ett monster? Eller möjligtvis allt?
 
Jag älskar denna bok. Visst det handlar om en pedofil som gör allt för att verka som det är Lolita som är föröveraren istället för offret. Men den är fantastisk! Mest just på grund av Nabokovs sätt att skriva och förmedla Humbert Humberts tankegångar och viljan att förföra läsaren att tro att han är en god och bra person. Skickligt! 
 
Man kanske inte vill tycka om den just på grund av ämnet. Men den är faktiskt så bra som jag säger att den är. Verkligen en hemsk bok, men samtidigt så finner man sig själv glömma bort vilket monster han är och något tillfälle sitter man och skrattar åt hans mörka skämt. 
 
Det är en spännande debatt kring denna bok. Om vem som egentligen förför vem och varför. Tycker det är spännande att det ens finns en diskussion om det – men samtidigt kan jag väl förstå dem som fallit för Nabokovs berättartekniker. 
 
Lolita
3 kommentarer

Som om det vore min födelsedag

Sitter här med en härlig bok, testar en ny smak på nytt te, nyinköpta tulpaner och min nya kalender som kom i brevlådan i dag. Älskar den! Har kommit på mig själv att jag är väl så vuxen nu att jag inte direkt behöver ha en kalender som är i form av skolår utan snarare vanliga år. 
 
Så nu ska jag fortsätta med läsandet och skriva in viktiga datum i kalender. Har flera recensioner på böcker som jag ska skriva också. Förhoppningsvis kommer det upp ganska snart. 
0 kommentarer

Shades of Blue: Pilot

Jag har tänkt skriva om detta avsnittet sedan det sändes, men bara inte kommit så långt än. Vet nog inte riktigt vad jag ska skriva om Jennifer Lopez nya serie Shades of Blue. Men vi gör ett försök. 
 
Jag tänker nog lite på Jennifer Lopez som just polis efter den där ganska dåliga filmen Angel Eyes och nu är hon då tillbaka i tv-rutan som just polis. Det är ändå helt okej. Varken bra eller dåligt om jag ska vara ärlig. Hade nog varit bättre som en film än som en långdragen tv-serie. Kul att se några välkända ansikten såsom Warren Kole (Stalker & Common Law), Ray Liotta (Goodfellas) och Drea de Matteo (The Sopranos). Och såklart Jennifer Lopez. 
 
Den handlar om en polis (Lopez) som är på gränsen mellan good och bad polis och hamnar lite i knipa där hon behöver vara mullvalden för att ta fast the bad guys inom polisen. Men detta sagt så är jag väldigt osäker på om jag känner för att fortsätta eller inte. 
Shades of Blue
1 kommentar


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers