Film | Mr. Holmes

Titel: Mr. Holmes
Regissör: Bill Condon
Medverkande: Ian McKellenLaura Linney & Hiroyuki Sanada
Genre: Drama & Mystery
Längd: 1 tim 44 min
Premiär: 19 juni 2015
Land: England
 
Sammanfattning: An aged, retired Sherlock Holmes deals with early dementia as he tries to remember both his final case and a mysterious woman whose memory haunts him. He also befriends a fan, the young son of his housekeeper, who wants him to work again.
 
Det här är en väldigt mysig film med Ian McKellen i huvudrollen som den äldre Sherlock Holmes. Hur är tillvaron för legenden? Och kan en bli för gammal för ett mysterium? 
 
För mig är Sherlock Holmes en mysig man, snarare Benedict Cumberbatch än Robert Downey Junior. Det är lite för mycket action i den sistnämnda versionen, även om det är bra filmer så är det inte kärnan i hur jag ser Holmes. Den här däremot går tillbaka till den mysiga mannen. Att han är äldre gör bara det hela ännu mer bättre. Ian McKellen gör det här väldigt bra också. 
 
Condon har ett intressant filmbagage. Med allt från Dreamgirls till Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 och 2. Efter en liten dipp där efter Dreamgirls har han nu hittat hem, och ska bli riktigt roligt att se vad han kommer göra med Beauty and the Beast till våren. 
 
Den är klart sevärd och står sig bra mot alla andra filmer som är kommer där det är mycket effekter. Härligt att se en film som snarare är avskalig. Vackra miljöer och bra skådespelare. 
 
★★★★☆
Bill Condon Ian McKellen Mr. Holmes Sherlock Holmes
1 kommentar
Emelie Karlsson

Tycker om filmerna! Men Cumberbatch är en mycket bättre Sherlock!

Svar: Det är han absolut!
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers