Bok vs. Film | Nicholas Sparks del 1

Jag tänker skriva om Nicholas Sparks böcker och filmatiseringarna av dem lite då och då. Förhoppningsvis inte allt för länge mellan inläggen där jag jämför de två. Varje inlägg innehåller två eller tre böcker. Ibland har jag läst boken innan jag sett filmen & ibland tvärtom. Det är inte ofta jag läser renodlade kärleksromaner, så detta kommer bli väldigt intressant. Lite utanför min comfort zone.
 
«A woman discovers a tragic love letter in a bottle on a beach, and is determined to track down its author.»
 
Utgiven: 1998
Film: 1999 med Kevin Costner & Robin Wright
 
Jag hade faktiskt inte sett filmen när jag började läsa boken. Hade hört talas om den såklart, men har aldrig känt mig sugen på att se den. Boken var okej. Stundtals bra och sedan inte alls. Gick lite upp och ner. Kanske beror det på hur lite kärleksromaner jag vanligtvis läser. Eller på att jag inte fann karaktärerna trovärdiga. Var de ens kära i varandra? Allt gick för fort. Visst, det finns kärlek vid första ögonkastet. Men detta var konstigt. Garrett går från helt ointresserad av kvinnor till väldigt klängig... och Theresa. Hon känns som hon inte bryr sig om Garrett många gånger. Men jag ger ändå boken en trea för som sagt stundtals var den bra. 
 
Filmen däremot var en ganska stor gäsp. Skådespelarna övertygade mig inte. Blir lite sur på att i boken skriver Theresa sina egna kolumner, om föräldrarskap och är en ganska framgångsrik reporter. Men i filmen har hon plötsligt blivit en researcher för en man som skriver kolumen. Tröttsamt. Gillade inte heller delen de lagt till om hans fru Catherine och hennes målningar. Det kändes onödigt. Men samtidigt gav det lite mer innehåll till historien. 
 
Bok ★★★☆☆ | Film ★★☆☆☆
 
 
«The story of two North Carolina teens, Landon Carter and Jamie Sullivan, who are thrown together after Landon gets into trouble and is made to do community service.»
 
Utgiven: 1999
Film: 2002 med Shane West & Mandy Moore
 
När jag vill se på en romantisk film så väljer jag alltid den här filmen. Jag fullkomligt älskar den, och jag har läst boken för länge sedan sen. Men kommer knappt ihåg vad jag tyckte om den och eventuella ändringar som skett under filminspelningen. Så riktigt roligt att läsa om den och se vad jag tycker. 
 
De är olika, men jag tycker ändå om boken och filmen på var sitt sätt. De har en egen ton där det fungerar på båda sätten. Därför blir jag inte besviken på någon av dem. Det är en bra tolkning av en bra roman. Helt klart värt att både läsa boken och se filmen. 
 
Bok ★★★★★ | Film ★★★★★
A Walk to Remember Message in a Bottle Nicholas Sparks
3 kommentarer
Film&serier bloggen

A walk to remember är verkligen en bra film, älskar den !

Svar: Ja, jag med!! :)
Karin

[Anna]

A walk to remember är så bra :) Som film i alla fall, har inte läst boken.

Svar: Älskar filmen! & boken!
Karin

Katrine Larsson

Hade tänkt läsa Message in a bottle eftersom jag tänkte att den måste vara bättre än filmen då filmen enligt mig är riktigt dålig, men känner mig inte så sugen nu efter att ha läst dina tankar om boken.

Svar: Den är inte särskilt bra.. tyvärr, haha!
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers