Bok vs. Film | Nicholas Sparks del 2

 
«A poor yet passionate young man falls in love with a rich young woman, giving her a sense of freedom, but they are soon separated because of their social differences.»
 
Utgiven: 1996
Film: 2004 med Ryan Gosling & Rachel McAdams
 
Jag gillar verkligen den här filmen. Den är så mysig. Men inte bara det Noah och Allie har en sådan passion och kemin mellan Ryan Gosling och Rachel McAdams är svårslagen. Älskar hur en får följa detta par i tre olika tider, när de träffas och är unga, när de hittar tillbaka till varandra och när de är gamla. Helt fantastiskt. 
 
Men sen boken. Den är helt okej. Jag menar, kärlekshistorien är där. Fast ändå inte. Hela delen när de träffades är nästan borta (eller ja, tilllags senare i filmatiseringen). Man får ingen känsla för paret och på sättet den är skriven är under all kritik. Det är liksom en bra historia, men inte så bra utförd. 
 
Har inte läst bok nummer två, The Wedding, som verkar vara en fristående fortsättning. 

Bok ★★☆☆☆ | Film ★★★★☆
 
 
«A doctor who is traveling to see his estranged son sparks with an unhappily married woman at a North Carolina inn.»
 
Utgiven: 2002
Film: 2008 med Richard Gere & Diana Lane
 
Nicholas Sparks skriver om två saker, antingen tonåringar och deras första förälskelse eller medelåldersmänniskor som hittar varandra på senare år. Nights in Rodanthe är den senare av de två. Det är en fin historia om hur Adrienne berättar en historia för sin dotter om kärlek och sorg. Boken är sådär, det är ett bra budskap problemet är väl att den är lite väl platt. Det blir aldrig riktigt djupt eller att en bryr sig om karaktärerna. 
 
Filmen gör en sak bättre och en sak sämre. Den har med Richard Gere som såklart alltid är bra om en vill ha en mysig medelåldersman. Sämre är väl att budskapet som var bra i boken försvinner lite. Men annars är de rätt så lika, platta utan någon direkt känsla. 

Bok ★☆☆☆☆ | Film ★☆☆☆☆
Nicholas Sparks Nights in Rodanthe The Notebook
1 kommentar
Felicia

Bara läst notebook och där tycker jag filmen är mycket bättre än vad boken var.

Svar: Ja, den är bättre!
KarinKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers