Topp 5 | Dokumentärer

Jag har pratat om den här dokumentären förut. Jag såg den på Stockholm Internationella Filmfestival i höstas, och den är ganska ny och kom ut 2015. Den handlar om alla sexuella övergrepp som sker på universiteten i USA och som inte får några konsekvenser pga olika anledningar. Det är verkligen hemskt! Dokumentären är bra och bra kvalite. Lady Gaga har ledmotivet i denna och spelade upp hennes låt på Oscarsgalan, då den blev nominerad för bästa låt. Dock vann den inte. Riktigt bra dokumentär!
 
Såg den här på SVT när den gick där. Den här är bara så fruktansvärt hemsk. Den handlar om en ung kvinna i Indien som blev våldtagen av en grupp män. Alltså extremt misshandlad och lämnades för att dö. Det är lite blandade åsikter om detta fall, då ska verkligen en ung kvinna vara ute sent på kvällen? Ja, dumma åsiker helt enkelt. I den här dokumentären tar filmarna kontakt med förövarna och intervjuar bland annat dem. Hemskt!
 
En lite mer gladade dokumentär som jag också såg på Stockholms Internationella Filmfestival. Det är helt enkelt en dokumentär om Marlon Brando. Han spelade in massa ljudfilmer som man nu har användts sig av för att skapa den här dokumentären. Man får en inblick i hans liv och hans kommentarer kring hans filmer. 
 
Det här är väl en av de dokumentärer som följt med mig en tag. Har sett den flera gånger. Det är Michael Moores dokumentär som tar upp vapenlagen i USA samt skolskjutningen i Columbine. Finns det en koppling mellan det? Troligtvis ja. Älskar Marilyn Manson i denna dokumentär, som ger svar på tal eftersom han blev anklagad då hans musik kan ha skapat detta våld. Typ som tv-spel våldet idag. 
 
Det här är en intressant dokumentär om hockey och dåvarande Sovjet. Det är ju inget snack om saken. De var bäst i världen. Men de kanske inte hade samma frihet som många andra hockeyspelare i världen. I den här dokumentären får man se spelarnas tanke kring tiden i Sovjet och om hockey. 
Bowling for Columbine Indiens dotter Listen to me Marlon Red Army The Hunting Ground
1 kommentar
Saras Serieblogg

Roligt inlägg! Jag har också hört talas om hockeylaget i Sovjet men aldrig sett dokumentären. Dokumentären om Columbine är däremot väldigt gripande.

Hörde förresten att du ska vara med oss och blogga nu på onsdagar! Kul :DKarin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers