Topp 5: Girlcrush från serier

Många av mina favoriter i många serier är just kvinnor. Och jag har några som jag älskar lite mer än andra. Varför kan ibland vara svårt att sätta fingret på. Men tänkte i alla fall visa vilka jag har. 
 
Jag älskar Veronica Mars på många sätt. Först och främst är ju serien, Veronica Mars, min absolut favoritserie. Men själva Veronica är ju så otroligt bra. Hon är verkligen en stark karaktär och är en otrolig förebild. Veronica Mars är en privatdektetiv i serien Veronica Mars där hon i varje avsnitt löser småfall, men under säsonger större fall. Som till exempel vem som dödade hennes bästa vän Lily Kane. 
 
Kära Blair. Anledningen till varför jag älskar Blair är dels för hennes bitchiga sida, men även det djup hon har. Hon blir lite som en förebild på många sätt. Hade älskar att ha hennes ibland kulurella referenser. Blair Waldrof är en av de bortskämda tonåringarna i serien Gossip Girl som tog slut för några år sedan sen. I serien får man följa ett gäng som lever med livet blottat för en anonym bloggare. 
 
I går skrev jag om Doctor Who och här är en av mina favoriter nämligen Rose Tyler. Tycker om hur hon tar ner doktorn på jorden och får honom att tänka på ett annorlunda och ibland mer humant sätt. Hon är inte heller rädd att slänga in sig i faror för att hjälpa andra. Och kärleken mellan henne och framför allt tenth doctor är bara för underbar. Rose Tyler är alltså en av doktorns companions i serien Doctor Who. 
 
Av alla de bortskämda ungarna i serien känns Brenda Walsh som den med fötterna på jorden. I alla fall ibland. Hon är en riktig drama queen, men på ett bra sätt. Älskar hur stark hon är i många lägen, eller i alla fall visar det på utsidan även om hon kanske är skör inombords. Brenda Walsh är en av karaktärerna i gamal 90-tals serien Beverly Hills 90210. Hon dyker även upp i något avsnitt i nya 90210. 
 
Ingen lista med kvinnliga karaktärer utan Buffy Summers. Här har vi den starkaste karaktärern bland världens serier. Hon är både stark psykiskt och fysiskt och är en otrolig förebild på många sätt. Buffy Summers jagar vampyrer med sina vänner i serien Buffy the Vampire Slayer. 
 
Beverly Hills 90210 Blair Waldorf Brenda Walsh Buffy Summers Buffy the vampire Slayer Doctor Who Gossip Girl Rose Tyler Veronica Mars
3 kommentarer
Emelie Karlsson

Haha har inte sett några av dessa serierna!

Svar: Inte ett fan av high school serier antar jag? Men Veronica Mars måste du se. Samma med Buffy.
Karin

Emelie Karlsson

Jag skulle nog uppskatta high school serier, men jag har inte riktigt hittat någon som lockat mig så himla mycket. Har hört väldigt mycket bra saker om både Veronica Mars och Buffy. Vad handlar dem om?

Svar: Veronica Mars handlar om Veronica vars far är privatdetektiv så hon hjälper honom med lite fall. Samtidigt som mycket annat händer runt omkring henne. När serien börjar har hennes bästa vän blivit mördad och man vet inte vem som gjorde det. Är lite om klassamhället då alla runt omkring är superrika och det är inte hon.

Buffy är om Buffy Summers som visar sig vara en vampyrslayer. Så om hur hennes liv är i skolan med vänner på dagen och möta monster på natten.
Karin

FrökenTV, bloggen om tv och film

BRENDA<3!!!!Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers