Rosemary's Baby

ROSEMARY'S BABY // Ira Levin // 1967 //  Skräck & Drama
 
Paret Woodhouse har letat länge efter sitt drömboende i New York när de plötsligt får möjligheten att flytta in i huset Bramford. Det blir en dröm som slår in. Men är det inte någonting som inte står rätt till? 
 
Jag såg den här filmen för ett tag sedan sen och när jag såg den här i pockethyllan på Biblioteket kunde jag inte låta bli att ta den. Det blev en ljuv läsning trots jag visste precis som skulle hända. Polanskis film är väldigt väldigt lik boken, nästintill scen från scen. Men tycker ändå att både boken och filmen är värda att se och läsa. De har två olika känslor över dem. 
 
En sak jag inte var särskilt förtjust över var hur Rosemary porträtteras. Hon är den unga samt naiva kvinnan vars största dröm är att bilda familj. Hon pysslar i hemmet och lagar mat åt hennes man medan han är ute och jobbar som skådespelare. Hennes man är antagonist, och hon själv har blivit uppvuxen som katolik men vet inte längre vem hon ska lyssna på gällande sin tro. Det känns som Rosemary inte vet vem hon är utan endast är en docka som försöker vara alla till lags. Men hon växer fram mot slutet och det är i alla fall en tröst. 
 
Detta är en klassisk skräckroman som är riktigt bra. Gillar du sånt är detta ett måste. 
 
Rosemary's Baby
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers