Har blivit mer glasögon

Då har man alltså gott och blivit med glasögon. Hört att man ska ha sådana om en läser litteraturvetenskap och journalistik. Missade att ha medieglasögonen när jag gick media i tre år. Så nu får det väl bli istället. Inte en dag försent. 
 
Har dock haft glasögon sedan jag var tio år. Alltså hela tolv år! Fatta! Det är länge det. Men har haft linser i tio år. Fast ja, glasögon med. Fast aldrig på mig. Bara när jag varit sjuk eller hemma. Och jag kände nu att jag var tvungen att köpa nya. Så då gjorde jag det. Snabbt och enkelt, men ofantligt dyrt. Kanske blir så när man bestämmer sig för ett par Armani. Dumma expedit som tipsade om dem och sa att jag såg bra ut i dem. Jaja. 
 
Vad händer annars i livet? Jo, plugg och jobb. Har ju två jobb samt pluggar 150 % just nu. Men ska försöka att göra så inte bloggen hamnar i skymundan. Lite svårt när serierna tyvärr gör det och det är exakt det jag gillar att blogga om. 
 
Well. Ha en bra lördag! 
 
Armani Glasögon
1 kommentar

Rosemary's Baby

ROSEMARY'S BABY // Ira Levin // 1967 //  Skräck & Drama
 
Paret Woodhouse har letat länge efter sitt drömboende i New York när de plötsligt får möjligheten att flytta in i huset Bramford. Det blir en dröm som slår in. Men är det inte någonting som inte står rätt till? 
 
Jag såg den här filmen för ett tag sedan sen och när jag såg den här i pockethyllan på Biblioteket kunde jag inte låta bli att ta den. Det blev en ljuv läsning trots jag visste precis som skulle hända. Polanskis film är väldigt väldigt lik boken, nästintill scen från scen. Men tycker ändå att både boken och filmen är värda att se och läsa. De har två olika känslor över dem. 
 
En sak jag inte var särskilt förtjust över var hur Rosemary porträtteras. Hon är den unga samt naiva kvinnan vars största dröm är att bilda familj. Hon pysslar i hemmet och lagar mat åt hennes man medan han är ute och jobbar som skådespelare. Hennes man är antagonist, och hon själv har blivit uppvuxen som katolik men vet inte längre vem hon ska lyssna på gällande sin tro. Det känns som Rosemary inte vet vem hon är utan endast är en docka som försöker vara alla till lags. Men hon växer fram mot slutet och det är i alla fall en tröst. 
 
Detta är en klassisk skräckroman som är riktigt bra. Gillar du sånt är detta ett måste. 
 
Rosemary's Baby
0 kommentarer

Serietips: Revolution

REVOLUTION // Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Esposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell & Stephen Collins. // 2012 - 2014 // Action, Drama, Äventyr
 
»Fifteen years after a permanent global blackout, a group of revolutionaries seeks to drive out an occupying force posing as the United States Government.«
 
Det tog ganska lång tid för mig att komma in i den här serien. Eller ja, efter att ha sett Bass (David Lyons) så var man väl ganska glad att se varje avsnitt ändå. Men till slut släppte det och jag drogs in. Sedan kom andra säsongen och den kändes inte lika bra längre. Inte för att den var dålig, utan bara lite sämre. Och sedan lades den ner. Inte helt förvånande kanske. Dock lite tråkigt. 
 
Det jag tycker mest om med den här serien är att dess handling. Gillar själva grejen om att hela världen har "stängts" av. Det gav någonting som jag inte hade på mitt serieschema. Sedan är det endast två säsonger som man lätt kan se på. Samt härligt tonårsserie måste jag ändå säga. 
 
Passar er som gillar mer tonårsserier, kunna dreggla över män och gillar lite äventyr. 
 
Revolution
0 kommentarer


Karin. 1993. Karlstad.

Arbetar som projektledare & utbildad kommunikatör. Tittar på film & tv-serier. Läser böcker. Fotograferar. Älskar hallon, katter & doften av regn.

Här skrivs det om en salig blandning av det jag tittar på, det jag läser & det jag gör på dagarna.

Välkommen hit!

Kontakt: karinsuniverse@gmail.com

Instagram


Medlem i Better Bloggers